Här presenterar vi framtiden


Valpplaner och valpar


Alla våra kullar planeras noga i förväg och oftast ligger planerna år innan det är dags att äntligen göra en efterlängtan kombination. För och nackdelar vägs in ordentligt inom såväl hälsa, mentalitet och utseedet. 

AKTUELLA KULLAR JUST NU

Vi har inga valpar som söker nya hem just nu, vi plannerar nästa kull vintern 23/24.

PLANERADE KULLAR JUST NU

En dröm var att en gång få göra en kombination med 100% Thaliand linjer.
Men när man köper en hund, i synnerhet en valp vet man aldrig om den kommer bli "god" nog för att en gång bli en avelshund, hur underbar familjehund den än är, och om den skulle bli det måste den också passa i den kombinationen man tänkt.
Att dessa två passar stamtavlemässigt har jag ju vetat från start då det var något jag kollad på när dom flyttade hit men nu äntligen hoppas jag på en kombination mellan mina två Thailand importer, Star och Vampire!
Det är två glada lättlärda hundar med stora hjärtan.

Det går bra lämna sitt intresse till denna kullen.

Hello world

UPPVÄXT


Dom viktiga första 8 veckorna


Våra valpar bor i lugn och ro med sin mamma dom första 2-3 veckorna. Sedan flyttar dom ut till vårat vardagsrum där dom från tidig ålder får uppleva allt som hör till bo i en familj. Dom för höra olika ljud, träffa andra hundar, både Chihuahua och större hundar och dom får träffa katter. Dom blir också vana vid barn.
Oavsett ras är dom 8 första veckorna otroligt viktiga för en valpsutveckling, och att dom får vara med och uppleva saker innan den stora dagen då det är dags att flytta. När vädret tillåter får dom också möjligheten att hänga med ut och upptäcka världen utanför hemmet.
Valparna avmaskas enligt schema och vaccineras innan dom flyttar.
Alla valpar innehar naturligtvis stamtavla i SKK, dom är också ID märkta och veterinärbesiktade precis innan flytten

DEN STORA DAGEN


Dags att hämta hem sin nya familjemedlem


Sedan kommer den stora dagen, när det är dags att hämta hem sin nya familjemedlem, spännande och säkert lite nervöst.
Alla har ju längtat och plannerat länge för denna dagen, valpen har med sig det nödvändigaste man behöver för den första tiden, så känn ingen panik över det innan.
En bädd/filt, halsband och koppel, mat för första tiden. 
Så kan man sedan när valpen bott in sig lite ta med den och prova ut tex ett halsband/sele man gillar och köpa mer mat.
Ni får också med en liten bok, med tips och råd som kan vara till hjälp redan från början, men även senare i valpens liv.

Så hur tänker man nu, när man får hem sin nya familjemedlem, jag brukar säga det att från 8- 16 veckor är en väldigt viktig tid i valpens liv när det kommer till socialisering, låt valpen vara med, uppleva saker, träffa nya människor och snälla vaccinerade hundar.
För hur mycket grund den än har med sig härifrån så måste socialiseringen förtsätta i nya hemmet.
Ha alltid med Godis (eller dennes mat) som hunden gillar så man kan erbjuda den belöning när den kommer vid inkallning, söker kontakt osv, relationen och grunden på en lydig hund börjar direkt när valpen kommer hem.

Hello world

KÖSYSTEM

Jag får ofta frågor om kösystem, om jag har något sådant eller hur det fungerar om man vill köpa en valp.
Jag använder mig inte av kösystem, men när kullarna är pågång går det bra att ställa upp sig på en intresselista på den/dom kullar man är intresserad av och när valparna är födda, när man vet fördelning i kullen osv går jag igenom och ser vilka som kommer få chans att få en valp i kullen.
Jag har en maillista jag rekommenderar man följer om man är intresserad av valp, där skriver jag ut när det går bra lämna intresse för en speciell kull man är intresserad av och ut efter det placeras sedan valparna ut i dom hem där jag känns passar bäst efter diverse önskemål man kan ha, även om alla är Chihuahua, kanske det finns någon kull där valparna är mer anpassade till tex en barnfamilj än en äldre som söker sällskap och promenad kompis och tvärt om. Att hitta en valp och kombination som uppfyller ens förväntningar är väldigt viktigt. 

Finns det lediga valpar läggs dom också ut här på sidan, men många valpar hittar ju sina hem innan dom kommer ut här, så det är alltid bra höra av sig innan.

Så skicka gärna ett mail om ni vill vara med på maillistan eller veta mer om någon kull.


FODERVÄRD

Vi söker ibland fodervärder till någon unghund/valp, det är alltid enligt SKK avtal och kan gälla både hane eller tik.
Om ni skulle vara intresserad av att vara fodervärd måste ni uppfylla kraven nedan:
- Bo max 10 mil från Tidaholm (alt 2h bilväg)
- Ha bra ekonomi om hunden skulle bli sjuk eller skada sig.
-Hunden skall äta ett bra foder och vara försäkrad hos fodervärden under hela avtalstiden.
- Vara påläst vad som gäller vid fodervärds avtal (finns bra information på SKK hemsida)

Jag blir naturligtvis jätte glad om hunden skulle bli meriterad om man är intresserad av det, men det är inget krav. Jag vill dock gärna ha möjligheten att ta hunden med på någon ev utställning, BPH eller liknande vid något tillfälle om intresse inte finns från fodervärdens sida.
Ett kärleksfullt hem där hunden får vara en kär familjemedlem är viktigast.

Tveka inte höra av er om ni är intresserad av vara Fodervärd och vill veta mer!