GK Vallhund SE LCH DK LCH

TheLook Brilliant Mie

TheLook Red-Hot Tiffany

Mie skulle egentligen inte varit kvar, men ibland när det inte blir som man tänkt sig är kanske vissa saker helt enkelt bara meningen. Mie och hennes syskon var fyra veckor när Tiffany blev överkörd, alla valparna var då redan tingade men när jag fick ett återbud på en tik var det nog meningen att hon skulle vara kvar i alla fall fram tills jag visste om Tiffany skulle klara sig.
Mie skulle vissa sig bli en "husse hund" i alla fall om man frågar husse, men frågar man Mie är hon nog "allas hund" men ja det var i vilket fall ett säkert kort för att få bli kvar för alltid.
Som hund är Mie väldigt mild, hon vill göra allt rätt och har en sådan extrem vilja att vara till lags, detta gör ibland att hon tänker lite för mycket vilket bromsar upp henne i träningen, hon har ett väldigt trevlig rörelsemönster, väldigt ren och alert, vilket gör henne väldigt tacksam att titta på i lydnaden.
Hon är otroligt stabil och ljud och saker under henne som rör sig och annat bekommer henne inte överhuvudtaget finns inget hittils som jag någon gång sett henne reagera på och hon älskar människor, lite för mycket om du frågar mig och så fort hon får en chans kämpar hon hårt med att få kontakt med någon som kan ge henne lite kärlek, och hon vet att hon är söt och hittills är det få gånger hon misslyckats.
I vallningen är hon en drivande hund, med mycket tryck, men när det kommer till tuffare arbeten som hålla undan får vid utfodrig är hon väldigt rörlig vilket har gjort att hon är den hund som används mest till den typen av jobb. Hon har bra mod och självfötroende hos djuren och är otroligt snabb.

Mie är nu Svenskt och Danskt lydnadschampion, och precis som hon lärt sig charma alla utanför planen när hon tycker det är dags för lite kel så lyckas hon charma domarna för av någon anledning tycker jag som oftast hon har väldigt bra betalt för det hon gör. Tror hennes rena rörelsemönster är en stor del i det, att hennes svans går i ett och att det sprutar energi om allt hon gör. Mie har också startat vallhundsprov och är godkänd, men kommer inte tävlas mera inom det utan bara användas i praktiskt arbete.


Född 31 Oktober 2012
Färg Svart Trefärgad (Bärare av brun)
Mankhöjd 46,5 cm
HD A/A
Ögon Ej testad
CEA DNA Ej testad
Efter Veam's Step
Undan TheLook Red-Hot Tiffany
Ägare Nathalie Ädel

Meriter/Titlar

Godkänd Vallhund
1:a pris lydnadsklass 1
1:a pris lydnadsklass 2
1:a pris lydnadsklass 3
1:a pris lydnadsklass elit
Uttagen Talangtruppen 2015
2:a landskampen mot Norge 2015
SVENSKT LYDNADSCHAMPION
DANSKT LYDNADSCHAMPION
Uttagen Talangtruppen 2016
Deltagit Landslagsläger 2016
Deltagit Lydnads SM 2016
Deltagit Lydnads SM 2017
7:a Lydnads SM final 2017
Deltagit Landslagsläger 2017