GK Vallhund

TheLook Revolution Jodi

TheLook Red-Hot Tiffany

Jodi är en hund vars stamtavla jag finner väldigt intressant, hennes Mormor är min gamla hund Jean första hunden jag tävlade med i vallning och en hund jag många gånger önskar att jag hade kvar hon var en fantastisk hund att tävla och arbeta med bland fåren. Jodi's Farfar är min Spot som jag köpte i England av Kim Gibson, en mycket stilfull och intensiv hund som var väldigt tidig i sin utveckling i hagen och besatt massor av fina egenskaper. Jodi's pappa är Seemework Key som tävlat i landslaget och vunnit SM i vallning.

Jodi har från första stund varit en väldigt enkel hund, hon påminner väldigt mycket om sin mormor vilket gör mig glad. Hon har en enorm vilja att vara tillags och fast det finns otroligt mycket hund i henne när hon jobbar är hon alltid lydig och vill lyssna och göra rätt, hon är en riktigt häftig hund att kolla på liten med massor av stil, supersnabba fina flanker och mycket tryck i stegen. Hon är min främsta arbetskompis bland fåren och växer verkligen i alla uppgifter, och är kanon att ha med sig, ligger lungt på fyrhjulingen eller brevid utan att störa när man gör något själv bland fåren, det finns ingen stress, men minsta lilla kommando så är hon beredd direkt! Även till vardags är hon den enklaste hunden jag äger, hon bara finns och är otroligt trygg och cool i alla situationer stressar aldrig upp sig och hon är utan tvekan den hunden i huset som är absolut äldst i huvudet, hon går under smeknamnet tanten och det förklarar ju en hel del.

Jodi används främst som vallhund, men har även fått träna lite i lydnaden, hon har stort kampintresse, det är större än matintresset, hon tar godis och det är en belöning, men leksak är bättre, boll eller kamp spelar ingen roll. Även här är hon väldigt cool ingen stress, men super snabb så fort det kommer till fartmoment, hon älskar springa och älskar att springa snabbt. Jag ser en fin potensial i denna hunden om man viljat ha en lydnads eller agilityhund då hon ligger på så jätte fina nivåer snabb och balanserad utan stress.


Född 8 Juli 2013
Färg Red Muddy Merle (Bärare av tan)
Mankhöjd ca 47 cm
HD A/A
Ögon Ej testad
CEA DNA Carrier
IGS DNA Normal
Efter Seemework Key
Undan TheLook Successful Svea
Ägare Nathalie Ädel

Meriter/Titlar

Godkänd Vallhund
2:a pris IK-1 (81p)
1:a pris Lydnadsklass 1
1:a pris Lydnadsklass 2